top of page
large-1000069209.jpg

לירון ישראלי מנכ"ל אדמה חיה, מדגים הבדלים במבנה הקרקע בחלקות התצפית. מרץ 2024

למה בריאות הקרקע?

​​

בריאות הקרקע מהווה אבן יסוד לחקלאות איכותית ובת-קיימא. קרקע בריאה מעצימה את חוסן הגידולים, מייעלת את השימוש בתשומות חקלאיות, ומפחיתה את הצורך בחומרי הדברה ודשנים כימיים. מערכת חקלאית מאוזנת מעודדת נוכחות מאביקים ואויבים

טבעיים, התורמים לאיזון ביולוגי טבע.

החקלאות משרתת מטרות מגוונות: אספקת מזון וסיבים, עיצוב הנוף ושמירה על הסביבה, תוך שימור הקשר העמוק בין האדם לאדמתו. היא מהווה מרחב המאגד בתוכו את כלל ערכי הטבע - החי, הצומח והדומם - כמערכת אקולוגית שלמה.

במציאות הישראלית, המאופיינת בצפיפות אוכלוסין גבוהה ומשאבי קרקע מוגבלים, חקלאות אגרו-אקולוגית מקבלת משנה חשיבות. גישה זו מאפשרת לקיים חקלאות יצרנית תוך מזעור ההשפעות הסביבתיות, ומחזקת את הממשק החיובי בין .השטחים החקלאיים למרחב העירוני הסובב אותם.

IMG-20240215-WA0108.jpg

חלקת "כרב ירוק" בגברעם, לפני זריעת צמחיית שירות ולאחר אירוע סחף קרקע בחלקה. דצמבר 2023

אודות 

מועצת הכותנה השיקה את פרויקט בריאות הקרקע כחלק ממחוייבותה לשיפור ביצועים מתמיד במסגרת התקן לכותנה סביבתית Better Cotton.

מטרת הפרויקט היא לגבש פרוטוקול גידול חדש, המשלב שימור, בריאות ופוריות הקרקע, לצד הפחתת סחף וצמצום השימוש בתשומות חיצוניות — כל זאת מתוך שאיפה לחזק את החוסן החקלאי של ענף הכותנה לטווח הארוך.

הכירו את המשקים המשתתפים בפרויקט. בליווי צוותי הדרכה, חוקרים וחברות חקלאיות מובילות, המשקים מתנסים בשילוב צמחיית שירות כחלופה בת-קיימא לשיטת ה"כרב השחור" הנהוגה במחזור גידול הכותנה.

IMG-20240225-WA0145.jpg

חיפושית מושית השבע בחלקת "כרב ירוק" בשעלבים. מרץ 2024

מבנה הפרויקט

הפרויקט מנוהל מקצועית על ידי חברת אדמה חיה ובמסגרתו המשקים המשתתפים בפרויקט, בליווי צוותי הדרכה, חוקרים וחברות חקלאיות מובילות, מתנסים בפרקטיקות שנועדות לשפר את בריאות הקרקע במחזור הכותנה. בשלב הראשון המיקוד הוא בשילוב צמחיית שירות, "כרב ירוק", כחלופה בת-קיימא לשיטת ה"כרב השחור" הנהוגה במחזור גידול הכותנה, המובילי לירדה במבנה הקרקע והשפעות סביבתיות שליליות כסחף קרקע.
מטרת הפרויקט היא לגבש פרוטוקול גידול חדש, המשלב שימור, בריאות ופוריות הקרקע, לצד הפחתת סחף וצמצום השימוש בתשומות חיצוניות. כל זאת מתוך שאיפה לחזק את החוסן החקלאי של ענף הכותנה לטווח הארוך.

פרויקט הכותנה חוברת מידע למגדל (1).jpeg

תומכים

הפרויקט יצא לדרך בזכות תמיכת הגורמים הממנים, המסייעים בקידום הפעילות השוטפת: 
BC) Better Cotton) - ארגון המתמקד בקידום ייצור כותנה בר-קיימא ותמיכה בקהילות חקלאיות, תוך שיפור שיטות הגידול ושמירה על הסביבה. הפעילות כוללת קידום שיטות גידול ידידותיות לסביבה עם דגש על בריאות הקרקע, ניהול יעיל של משאבי מים, והפחתת השימוש בחומרי הדברה. בנוסף, הארגון משקיע במחקר ופיתוח לשיפור מתמיד בפרקטיקות חקלאיות ברות-קיימא, במטרה לאפשר לקהילות כותנה לשגשג וליצור נורמה חדשה של ייצור כותנה בר-קיימא.


קרן קיימת לישראל (קק"ל) - מתמקדת בתמיכה בפעילויות סביבתיות ובבניין הארץ, עם דגש על פיתוח בר-קיימא. הפעילות כוללת פיתוח הגליל והנגב כמרכזים מובילים לחקלאות, תיירות וטכנולוגיה, שיפור משק המים בישראל, והשקעה במחקר לשיפור יעילות השימוש במים. בנוסף, הקרן פועלת בשיתוף פעולה עם גורמים שונים להתמודדות עם אתגרים סביבתיים, במטרה לקדם את הפיתוח הבר-קיימא של ישראל.

כותנה לקראת קטיף מהאוויר.jpg

תצלום אוויר של חלקות התצפית בגד"ש מזרע לקראת קטיף כותנה. אוקטובר 2024

הפרויקט במספרים

פרויקט הכותנה חוברת מידע למגדל (3).png

שותפים בפרויקט

image.png
image.png
בריאות קרקע במחזור כותנה

שומרים על האדמות החקלאיות, דואגים לביטחון מזון.

Untitled (210 x 100 mm)_edited.png

© אדמה חיה

צור קשר​​​​​

טלפון: ​​052-966-8012
דוא"ל: Info@adama-biodynamics.com
bottom of page